T-benstek
T-benstek er en del av kammen på storfe. Den har et T-lignende bein med mørt kjøtt på begge sider. T-benstek passer ypperlig på grillen, her servert med sopp og hjertesalat som tilbehør.
4 porsjoner
Ingredienser:
- ca. 1 kg t-benstek
- 1 ss olivenolje
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts kvernet pepper
Grillet sopp:
- 500 g frisk sjampinjong
- 3 ss balsamicoeddik
- 1,5 ss soyasaus eller tamari
- 4 båter finhakket hvitløk
- 2 ts finhakket frisk timian
- 2 ss olivenolje
Grillet hjertesalat:
- 2 stk. hjertesalat
- 0,5 rød chili
- 1 ss finhakket frisk ingefær
- 2 ss honning
- 1 ss soyasaus
- 1 ss olivenolje
Slik gjør du:
- Legg grillspyd av tre i vann. Beregn 2 grillspyd per porsjon.
- Del store sopp i to og børst vekk eventuelle jordrester. Ha all soppen i en bolle.
- Rør sammen balsamicoeddik, soyasaus, finhakket hvitløk, timian og olivenolje. Gni soppen forsiktig inn med blandingen og tre på spyd.
- Finhakk chili og ingefær, og bland sammen med honning, soyasaus og olivenolje til en dressing for salaten.
- Gni t-bensteken med olivenolje, ha på salt og pepper og legg kjøttet på grillen. Grill i ca. 5 minutter på hver side til du har fått en fin grillskorpe på kjøttet.
- Legg kjøttet over på indirekte varme og grill videre i ca. 10 minutter til det har en kjernetemperatur på 60 °C for medium stekt.
- Grill soppen i ca. 2 minutter på hver side.
- Del hjertesalaten på to og grill på ene siden. De skal grilles rett over glørne så de ikke blir overstekt. Ta hjertesalaten ut fra grillen og hell over dressingen.
Skjær t-bensteken i skiver og server med grillet sopp og hjertesalat.
Kilde: matprat.no