Gratis levering til hentesteder - Se våre hentesteder her
helnorsk kvalitet logo

Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker

En deilig rosastekt lammecarré med honninglaserte grønnsaker og rødvinssaus er skikkelig kosemat!

MatPrat: Foto jul 2019 /v Anette

4 porsjoner

Ingredienser:

  • 2 stk. lammecarré (á 350 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 båter hvitløk
  • 3 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Honningglaserte
rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. pastinakk eller persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 ss honning

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl lammekraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør

Slik gjør du:

  1. Start med sausen. Finhakk sjalottløk, og fres den raskt i en liten kjele med litt olje.
  2. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en marmeladeaktig konsistens). Dette tar ca. 30 minutter.
  3. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter.
  4. Skrell grønnsaker og kutt dem i jevnstore biter. Legg grønnsakene over i en ildfast form, ha på litt olje, og krydre med salt og pepper. Tilsett honning, og gjerne litt frisk timian. Stek i ovnen ved 220 °C i 20 minutter.
  5. Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarréen. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  6. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider. Ha hvitløksbåter og eventuelt litt timian i pannen mot slutten av bruningen. 
  7. Legg kjøtt og hvitløk over grønnsakene i formen. Senk temperaturen til 125 °C og stek i ca. 20 minutter. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  8. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det. Skru eventuelt opp temperaturen på ovnen om grønnsakene trenger noen minutter til.
  9. Sil sausen, og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok, trekk kjelen av platen og rør inn smør i terninger (montere sausen). Sausen må ikke koke etter at smøret er vispet inn.
  10. Skjær kjøttet i skiver mellom bena og server lammecarréen med honningglaserte grønnsaker og rødvinssaus. 

Kilde: matprat.no