GRILLEDE PIGWINGS MED ASIATISK KÅLSALAT
Pigwings servert med en asiatisk kålsalat som tilbehør. Dypp dem i en spicy appelsinsaus og nyt. Perfekt til å ta med til parken og grille sammen med vennegjengen.
Ingredienser (4 porsjoner)
Kålsalat
- 2 dl appelsinmarmelade
- 4 ss sennep
- 4 ss honning
- 1 ss soyasaus
- 1 ss smør
- 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Kålsalat
- 0,25 stk finsnittet rødkål
- 0,5 stk finsnittet nykål
- 1 stk grovrevet grønt eple
- 1 stk rødkål i tynne skiver
- 2 ts finhakket koriander
- 1 ss rideddik
- 0,5 ts sesamolje
- 2 ts finhakket frisk ingefær
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts kvernet pepper
SLIK GJØR DU
- Legg svineknokene i kokende vann med salt. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Bruk en kjele som passer i størrelse til knokene.
- Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme (ca. 90 °C i kokevannet) i ca. 3 timer til de er møre og nesten detter fra hverandre. Ta dem opp og tørk dem godt.
- Bland sammen alle ingrediensene til appelsindippen og kok opp. La den koke i noen minutter til smøret er smeltet. Smak til med sriracha. Noen liker sausen litt sterkere enn andre.
- Rør sammen riseddik, sesamolje, soyasaus og ingefær til en dressing. Krydre med salt og pepper. Bland kål, eple, løk og koriander. Hell dressingen over grønnsakene.
- Grill pigwingsene til de har fått en fin farge på begge sider.
Server med kålsalat og appelsindipp.