Gratis levering til hentesteder - Se våre hentesteder her
helnorsk kvalitet logo

Ribbenstek

Danskenes berømte flæskesteg er forbildet for denne varianten av skinkestek. Ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor, som får kose seg lenge i ovnen sammen med grønnsaker. Dette er en klassiker, og mat du bare må smake!

MatPrat: Sara Johannessen / MatPrat

6 porsjoner

Ingredienser:

  • 1,5 kg ribbenstek med svor
  • 15 stk. mandelpotet
  • 4 stk. eple
  • 8 stk. sjalottløk
  • 6 stk. persillerot eller 1 sellerirot
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss grovhakket bladpersille
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Riss svoren i tynne striper på tvers. Bruk gjerne en liten tapetkniv/blomsterkniv til denne jobben. 
  2. Vask poteter og skrell løk, del dem deretter i to. Behold skallet på eplene og del dem i båter. Del persillerot i grove staver. Legg alt over i en ildfast form og bland inn hakket persille. Drypp over litt olje.
  3. Gni inn ribbensteken med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Stek på 180 °C til steketermometeret viser 68 °C. Ekstra sprø svor får du ved å sette på grillelementet mot slutten av steketiden. Følg med det tar bare 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp.

Tips: En sjysaus smaker godt til denne steken.

Kilde: matprat.no