Ribbenstek
Danskenes berømte flæskesteg er forbildet for denne varianten av skinkestek. Ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor, som får kose seg lenge i ovnen sammen med grønnsaker. Dette er en klassiker, og mat du bare må smake!

6 porsjoner
Ingredienser:
- 1,5 kg ribbenstek med svor
- 15 stk. mandelpotet
- 4 stk. eple
- 8 stk. sjalottløk
- 6 stk. persillerot eller 1 sellerirot
- 2 ss olivenolje
- 2 ss grovhakket bladpersille
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
Slik gjør du:
- Riss svoren i tynne striper på tvers. Bruk gjerne en liten tapetkniv/blomsterkniv til denne jobben.
- Vask poteter og skrell løk, del dem deretter i to. Behold skallet på eplene og del dem i båter. Del persillerot i grove staver. Legg alt over i en ildfast form og bland inn hakket persille. Drypp over litt olje.
- Gni inn ribbensteken med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Stek på 180 °C til steketermometeret viser 68 °C. Ekstra sprø svor får du ved å sette på grillelementet mot slutten av steketiden. Følg med det tar bare 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp.
Tips: En sjysaus smaker godt til denne steken.
Kilde: matprat.no