Gratis levering til hentesteder - Se våre hentesteder her
helnorsk kvalitet logo

Julepostei

Pateer og posteier skal være rause på ingredienser og smak. Denne posteien er ikke vanskelig å lage.

MatPrat: Sara Johannessen / MatPrat

1 porsjon

Ingredienser:

  • 500g svinelever
  • 250g kjakeflesk
  • 0,5 stk. løk
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 stk. egg
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1 ts tørket timian
  • 1dl kraft fra koking (må siles)
  • 1dl matfløte

Slik gjør du:

  1.  Skjœr lever og spekk i terninger, ha over i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter.
  2. Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. 
  3. Senk til halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
  4. Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell i farsen.
  5. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175° C i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76° C

Tips: Har du lyst til å gjøre posteien ekstra fin til julefrokosten, kan du pynte med f.eks. oliven og sylteagurk på toppen av posteien før du tar den ut av formen. Ha over lys aspic. Sett posteien kjølig til aspicen har stivnet.

Kilde: matprat.no